În primul rand în sala suntem o familie. Facem asta din placere și atunci totul e mai frumos. Avem părinți care vin și practică împreună cu copii lor,  fără limitele vârste.

Este un loc unde învățăm lucruri utile pentru viața și ne simțim bine împreună.

Avem cursuri de tao lu.

Tao-Lu adica simularea luptei cu unul sau mai multi adversari imaginari. Este compusa dintr-o succesiune de miscari specifice.

Și cursuri de San-da

San-da sau lupta sportiva de competitie, care se desfasoara intr-un ring fara corzi de 8m/8m cu echipament de protectie (manusi,casca,pieptar,cochilie, tibiere si proteza dentara) cu reguli clare de desfasurare si arbitrii.

Se mai învață

Tehnica Traditionala cu mainile goale (tehnici de folosire a intregului corp ca un tot unitar, transformand bratele si picioarele in adevarate arme de aparare si de atac).

Este obligatoriu pentru orice cursant incepator sa treaca prin tehnicile de baza din acest curs, indiferent pentru ce fel de curs a optat .La un grad avansat se poate practica lupta in tehnica traditionala. Tehnici cu arme traditionale chinezesti specifice: acest curs cere obligatoriu insusirea tehnicilor de baza.


la sala

Fiecare antrenament este diferit de altul. In compunerea antrenamentului intra pregatirea fizica si pregatirea psihologica.

  • Antrenamentul debuteaza cu transpunerea spirituala a practicantului in mediul salii prin concentrare si focalizarea asupra energiilor proprii si circulatiei lor.
  • Incalzirea fizica, parte care cuprinde trecerea in revista a intregului corp prin tehnici specifice, mobilitate unde se insista pe articulatiile picioarelor.
  • Durificarea partilor folosite la blocaje si celor predispuse unor lovituri, cum ar fi:antebrate, maini(palme), tibii, abdomen.
  • Repetarea unor tehnici de baza :pozitii si deplasari, lovituri de brate si de picioare, blocaje
  • Predarea unor tehnici noi
  • Aplicarea tehnicilor pe parteneri si dupa caz lupta la viteza foarte mica pentru acomodarea cu tehnica dar si cu adversar.
  • Urmeaza partea de forta si rezistenta prin exercitii de forta naturale specifice.
  • In finalul antrenamentului se executa o relaxare fizica si mentala, imbinand armonios energiile fiecaruia, resimtita printr-o oboseala placuta, relaxare psihica, caldura emanata de corp , satisfactie si o mai mare incredere in noi.

La cursuri pot veni copii începând cu 5 ani care pot participa împreună cu părinții; Nu exista limită de vârstă superioară; Pot participa atât băieți cat și fete;

Cursurile sunt în sala de sport a Colegiului Național Aurel Vlaicu

Marți și Joi intre orele

18.30 – 20.00